Paštéta z pečienok (Foie gras)

Paštéta z pečienok (Foie gras)

19.04.2015

Kategória: Predjedlá

Čas prípravy: 30 minút

10 porcií

!!! Špeciálna ponuka iba u nás !!!

- 12 % Banquet Onion 18-dielna súprava tanierov

Banquet Onion 18-dielna súprava tanierov

Bežná cena:  53.99 

Bežná zľava 7%:  49.99 

Extra zľava 5%: 47.51 €

Pre uplatnenie EXTRA ZĽAVY 5% použite pri objednávke kupón "AF5"

Ingrediencie:

  • 130-150g domáceho masla
  • 70g šalotky
  • Jedno menšie jablko
  • 450g pečienok
  • 2 polievkové lyžice smotany 10%
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • bylinky
  • 60ml brandy

Postup:

  1. Olúpte jablko , odstráňte jadierka a nakrájajte na malé kúsky. Očistite aj šalotku a tiež nakrájajte na malé kúsky.
  2. Na panvici roztopte 20-25g masla a na miernom ohni opražte zľahka jablko so šalotkou. Odstavte panvicu a opražené jablko so šalotkou dajte do misky , v ktorej budete mixovať vaše patê ponorným ručným mixérom.
  3. Pečienku dobre premyte, očistite a na krájajte. Osušte kuchynskou papierovou utierkou.
  4. Na panvici rozpáľte 30g masla na vysokom plameni a pridajte pečienku. Sprudka ju opečte. Keď bude naberať hnedú farbu. (2 -3 minútky max.) rozrežte si jeden kúsok. Mal by byť ešte ružovkastý vnútri. Znížte plameň a podlejte pečienky brandy. Znovu zvýšte plameň a miernym naklonením panvice oheň zapáli vaše brandy a budete pozvoľna flambovať pečienku. Ak nemáte plynový sporák použite zápalku. Po dokončení flambovania odstavte panvicu zo sporáka.
  5. Do misky, v ktorej už máte šalotku s jablkom pridajte pečienku a trochu výpeku, čo vám ostal. Ak je ho priveľa, dajte len 1 max. 2 lyžice. Pridajte smotanu a mixujte dovtedy až vznikne hladká hmota..
  6. Dajte hmotu na 15 minút zachladiť do chladničky. Tak a teraz máte čas, aby ste si umyli riady a trochu spratali kuchyňu. Alebo si uvarte dobrú kávičku a vychutnávajte si pocit, že o chvíľku dokončíte svoje prvé patê.
  7. Po 15 minútkach pridajte postupne v 3 dávkach 60g masla, ktoré ste nechali pri izbovej teplote . Pridajte soľ, korenie a bylinky. Premixujte v mixéri alebo ručným mixérom a ochutnajte. Čo sa byliniek týka, tie ešte počas chladenia zapustia do patê trošku chutí, ale je vhodné dať ich viac. Ja som dala približne 7g sušeného majoránu a 3g talianskej zmesi bylín. Ale toto je práve to, čo si každý jeden z vás vyskúša sám. Experimentujte s chuťami. Ak máte radi pikantnejšie jedlá, môžete pridať aj trošku chilli. Každému podľa chuti.
  8. Dobre natlačte pyré do sklenených pohárikov. Ja som použila tri 150ml poháriky . A na záver, roztopte zvyšok masla a patê v pohárikoch zalejte roztopeným maslom, Krásne vám to patê zakonzervuje a zároveň to bude vyzerať nádherne. Na vrch môžete položiť steblo bazalky, alebo inej bylinky. Uzatvorte poháriky vrchnákom a dajte na minimálne 6 hodín zachladiť do chladničky. Patê vydrží v chladničke aj 2 týždne.

receptovo odporúča 4home produkty do kuchyne

PRE UPLATNENIE EXTRA ZĽAVY 5% POUŽITE PRI OBJEDNÁVKE KUPÓN "AF5"

- 15 % SWISSTEN Univerzálny kábel USB 3v1, 1,2 m čierna

SWISSTEN Univerzálny kábel USB 3v1, 1,2 m čierna

Bežná cena:  20.99 

Bežná zľava 10%:  18.99 

EXTRA zľava 5%: 17.84 €

- 38 % Profod Kúpeľňová predložka Comfort krémová, 50 x 70 cm

Profod Kúpeľňová predložka Comfort krémová, 50 x 70 cm

Bežná cena:  10.49 

Bežná zľava 33%:  6.99 

EXTRA zľava 5%: 6.5 €

- 35 % BO-MA Trading Behúň Srdiečka bodka červená, 40 x 90 cm

BO-MA Trading Behúň Srdiečka bodka červená, 40 x 90 cm

Bežná cena:  11.49 

Bežná zľava 30%:  7.99 

EXTRA zľava 5%: 7.47 €

- 28 % Umele lúčne kvetiny 50 cm, fialová

Umele lúčne kvetiny 50 cm, fialová

Bežná cena:  6.49 

Bežná zľava 23%:  4.99 

EXTRA zľava 5%: 4.67 €